Folyamatos 20-50% Kedvezmények

Termékek

Home / Beépítési útmutatók / TIPPEK ZUHANYFOLYÓKA TELEPÍTÉSÉHEZ

TIPPEK ZUHANYFOLYÓKA TELEPÍTÉSÉHEZ

A zuhanykabinoknál az új kedvenc a zuhanytálca nélküli megoldás, hisz nem csak akadálymentes, de esztétikus is és könnyedén illeszkedik minden lakberendezési stílushoz. Megjelenésükkel egy új korszak vette kezdetét a zuhanyzók világában.

ravak walk in corner black

chrome zuhanykabin crv1 cps1 old

Amikor zuhanytálca nélküli, zuhanyfolyókás zuhanykabin mellett döntünk, akkor kiemelten fontos, hogy a burkolatnak minden irányból legalább 1%-os lejtést kell biztosítani a zuhanyfolyóka irányába. Ha ezt nem tartod be, megállhat a víz a zuhany több pontján, ami a burkolaton és a fugák felületén foltosodást okozhat.

A lejtés optimális kialakítása attól is függ, hogy milyen zuhanykabint választasz! A RAVAK zuhanykabinok szerelési útmutatójában megtalálod ezeket az adatokat.

Ravak brilliant bsdps 100x80 balos zuhanykabin-nyíló

Ravak matrix msrv4 zuhanykabin szaten-toló

Olyan zuhanyfolyókát válassz, amely megfelelő vízáteresztő képességgel rendelkezik, hogy a zuhanyzás során ne gyűljön fel a víz sehol. A RAVAK zuhanyfolyókái 60 l/perc átfolyással biztosítják ezt.

Amennyiben kisebb méretű zuhanyfolyóka mellett döntesz, azt ajánljuk, hogy kisebb méretű padlóburkolatot válassz, ugyanis a nagyméretű lapok esetében a megfelelő lejtés kialakítása bonyodalmas lehet, illetve a sok vágás miatt az esztétikus végeredmény sem garantált!

10 zuhanyfolyóka 2

runway zuhanyfolyóka

padlóösszefolyó

A zuhanyfolyókát a burkolat és a felső betonréteg előtt kell elhelyezni ügyelve arra, hogy semmilyen szennyeződés, beton, törmelék vagy ragasztó ne kerüljön a folyókába. Az ilyen jellegű hibák elhárítása a későbbiekben magas költséggel járnak, ugyanis szükség lehet a burkolat bontására és a csatornaszakasz cseréjére is. 

Mindig lépésről-lépésre kövesd a szerelési utasítást, így elkerülheted a hibás telepítést és hosszútávon élvezheted új zuhanykabinodat!

padlóösszefolyó 1

chrome zuhanyfolyóka 1

Bízunk benne, hogy széles termék kínálatunkban megtalálod a megfelelő zuhanyfolyókát és elégedett leszel a végeredménnyel. RAVAK zuhanyfolyókákért kattints ide:

Vélemény, hozzászólás?

X
X