Folyamatos 20-50% Kedvezmények

Termékek

Home / Beépítési útmutatók / Repedezett, eltört, csúnya? Itt a betonjavítás ideje

Repedezett, eltört, csúnya? Itt a betonjavítás ideje

Menthetetlen? Olyan (szinte) nincs is! Ha a betonjavítás Mapei-féle módjára alapoz, akkor nem kell rögtön elölről kezdenie a betonozást, mert cégünk külön erre a célra kifejlesztett anyaggal oldja meg a problémát – a hagyományosan a csemperagasztóra építő rögtönzések helyett.

Még a beton se örök! Mapei-megoldás a betonjavítás problémájára

Kevés anyag vetekedhet a beton szilárdságával és tartósságával, de azért a szerkezeti vagy csak felületi károsodásoktól még a beton se mentes. Az ökölszabály szerint legtöbb 4 cm mély lehet a sérülés ahhoz, hogy javítani lehessen. 

Lássuk, hogy mivel – kezdve a legsúlyosabb esettel! Ha szerkezeti a sérülés, sőt a betonacélok is látszódnak, akkor előbb korrózióálló bevonatot (az egykomponensű Mapefert vagy a a kétkomponensű Mapefer 1K terméket) kell alkalmazni. 

Ideális esetben azonban erre nincs is feltétlenül szükség, ha már előzőleg Mapeshield E 25 termékkel biztosították a vasalat katódos védelmét. Ez az öntapadó cinklemez hathatósan megóvja az erkélyek homloklemezeit, a gerendákat és a pilléreket, valamint az előfeszített betonszerkezeteket is, hogy a felhasználási területei közül csak néhányat említsünk. Hasonló célt szolgál a Mapeshield I cink anód, mely a szerkezetek vasalatának katódos korrózióvédelmét nyújtja, és a Mapeshield S öntapadós cinkszalag, amely megelőzi a légköri korróziót.

itt-a-betonjavitas-ideje

De visszatérve a javításhoz, ami sokszor elkerülhetetlenné válik: a Mapei habarcsai gond nélkül képesek a hiányos, töredezett betont vagy akár az idők során keletkezett lyukakat kijavítani – akár vízszintes, akár függőleges felületen történik a munkavégzés. A megrongálódott erkélyek, áthidalók és pillérek megbízható „orvosa” az alagutak és csatornák javítására is előszeretettel használt Mapegrout T40, míg változó vastagságú felületekre a Planitop 400 az, amit a szakértők „receptre” írnak fel. 

Végül pedig azért, hogy az esztétikai szempontot se hanyagoljuk el, az Elastocolor Pittura alkalmazása ajánlott, hogy a romboló légköri hatásokkal a vízzáróvá tett, ellenálló réteggel védett beton minél tovább dacolni tudjon.

Lehet azonban, hogy kedves Olvasónkon a bőség zavara lett úrrá a sokféle lehetőség nyomán. Sebaj, segítünk! 

X
X