Akció!

POROMAP RINZAFFO PLUS

7.017 Ft 5.490 Ft

0 vásárló vásárolta és kapta meg.

A POROMAP RINZAFFO PLUS Előkevert, szürke színű, sóálló tapadásfokozó (gúzoló) habarcs nyirkos kő, tégla és tufa falazatokra, a Poromap Intonaco felhordása előtt. A PoroMap Rinzaffo alapozóként használatos a kapillárisokon felszivárgó nedvesség következtében károsodott kő, tégla és tufa falazatú épületek javításakor.

Kategória:

Leírás

A PoroMap Rinzaffo alapozóként használatos a kapillárisokon felszivárgó nedvesség következtében károsodott kő, tégla és tufa falazatú épületek javításakor.

Jellemző alkalmazások

A PoroMap Rinzaffo-t mindig első rétegként, közvetlenül a letisztított falazatra kell feldolgozni, az után, hogy a meglévő vakolatot eltávolították, a következő esetekben:

• Szárítóvakolatként erős nedvesség-felszivárgásnak kitett falazatokra.

• Szárítóvakolatként olyan nem régi építésű falazatok beltéri és kültéri felületeire, amelyekben felszivárgó nedvesség okoz problémát.

• Szárítóvakolatként vízparti vagy tengerparti épületszerkezetekre.

• Vakolatként kő, tégla és tufa falazatokra.

• Szárítóvakolatként kőre (főleg porózus kőre, mint a mészkő) és/vagy téglára (falakra, pillérekre, boltívekre), beleértve a rosszul kiégetett téglából készülteket is, olyan helyeken, ahol sókivirágzás van jelen.

• Szárítóvakolatként oldható sók, mint például kloridok, szulfátok vagy nitrátok, hatásainak kitett szerkezetekre.

MŰSZAKI JELLEMZŐK

A PoroMap Rinzaffo a Mapei kutatólaboratóriumaiban kifejlesztett összetételű puccolán hatású és nagymértékben szulfátálló speciális hidraulikus kötőanyagokból, természetes homokból és speciális adalékszerekből álló előkevert szárazhabarcs. Vízzel betonkeverőben elkeverve a PoroMap Rinzaffo kissé híg habarcsot képez, amely könnyen feldolgozható mind függőleges, mind fej feletti felületekre. Különösen alkalmas a makro-porózus szárítóhabarcsok (amik a WTA ajánlásainak megfelelően már kitűnőeknek bizonyultak) tapadásának és azok vízben oldható sókkal szemben mutatott kémiai/fizikai ellenálló-képességének fokozására.

A PoroMap Rinzaffo különleges összetétele megakadályozza, hogy a vízben oldható sók, mint a kloridok, szulfátos és nitrátok, behatoljanak a makro-porózus habarcsokba. Ezek a vízben oldható sók higroszkóposságuk következtében a nem megfelelően szellőző helyiségek vakolataiban helyi nedvesedési jelenségeket okozhatnak. Bizonyos hőmérséklet és páratartalom mellett e sók jelenléte a vakolt felületeken a vizesedéshez hasonlatos beszivárgó nedvességet okoz.

A PoroMap Rinzaffo használata különösen előnyös, mivel egyenletessé teszi az aljzat nedvszívó képességét, valamint fokozza a szárítóvakolatok tapadását. A PoroMap Rinzaffo mechanikai jellemzői, rugalmassági modulusza és porozitása hasonló a régebben az építkezésekhez használt mészhabarcshoz, puccolán mészéhez vagy oltottmész-habarcsokéhoz, amelyeket a történelmi épületek építésénél használtak. A PoroMap Rinzaffo összetétele következtében és nagymértékű porozitása ellenére olyan tartós, hogy a különféle romboló hatású természeti jelenségek által gyakorlatilag elpusztíthatatlan, legyen szó akár ismétlődő fagyásról-olvadásról, alkáli-adalék reakcióról vagy a falazatban, illetve az alattuk lévő talajokban gyakran jelenlévő szulfát, nitrát és klorid sók romboló hatásáról.

JAVASLATOK

• Mindig használjon PoroMap Rinzaffo-t alapozásként kb. 5 mm vastagságban feldolgozva olyan felületetekre, amelyek felszivárgó nedvességnek vannak kitéve, mielőtt PoroMap Intonaco szárító vakolatot dolgozna fel rá.

• Ne adjon a PoroMap Rinzaffo-hoz adalékot, cementet vagy más kötőanyagot (meszet vagy gipszet). • Ne dolgozza fel a PoroMap Rinzaffo-t +5°C-nál alacsonyabb hőmérsékleten.

• A PoroMap Rinzaffo-t tiszta és vízzel telített aljzatra kell feldolgozni.

HASZNÁLATI UTASÍTÁS

Aljzat előkészítés

A helyreállítandó szerkezetet a habarcs feldolgozása előtt gondosan elő kell készíteni. Teljes mértékben távolítsa el a vakolatot a nedves felület szintje felett 50 cm-ig, illetve legalább a fal vastagságának kétszereséig. Ezt a műveletet végezheti kézzel vagy géppel, de a régi vakolatot teljes vastagságában, egészen az alatta lévő falazatig el kell távolítani. Ha a régi vakolat eltávolításakor nagy üregek keletkeznének, azokat a meglévőhöz anyagában és kinézetében a lehető legjobban hasonló kövekkel és/vagy téglákkal kell kitölteni. Az összes laza rész (por, zsír, stb.) eltávolítása után mossa le a szerkezetet vízzel a sókivirágzás eltávolítsa, és a falazatban jelenlévő vízben oldható sók miatt.

A PoroMap Rinzaffo feldolgozása előtt alaposan nedvesítse meg a szerkezetet, beleértve a beillesztendő köveket és téglákat is. Hagyja elpárologni a felületről a felesleges vizet, hogy a felület száraz, de a szerkezet még vízzel telített legyen. Ennek meggyorsítására használhat sűrített levegőt is. A termék elkészítése A PoroMap Rinzaffo feldolgozható mind vakolókanállal, mind szórva. Kézi feldolgozás esetén a PoroMap Rinzaffo habarcsot hagyományos betonkeverőben készítse el.

Töltse be a minimális mennyiségű tiszta vizet (kb. 4,3 liter víz a termék minden zsákjához), majd folyamatos keverés közben öntse bele a már előzetesen kibontott zsákok tartalmát. Keverje kb. 3 percig, majd ellenőrizze, hogy a termék jól elkeveredett-e, és kaparja le a keverő falára tapadt port. Ha szükséges, adjon hozzá még vizet, 4,6 liter/zsák mennyiségig, beleszámítva a már korábban betöltött vizet is. A keverő hatékonyságától függően keverje még további 2 vagy 3 percig, hogy elérje a feldolgozáshoz ideális állagot. Ha a feldolgozás szórással történik, kövesse a folyamatos keverésű gép gyártójának utasításait. A habarcs feldolgozása A habarcsot a korábban előkészített aljzatra első rétegként, kb. 5 mm vastagságban dolgozza fel.

Ez az első vékony réteg megkönnyíti a rákerülő PoroMap Intonaco tapadását, és záró réteget képez a vízben oldható sókkal szemben. A habarcs feldolgozható vakolókanállal vagy szórással, Putzmeister (MP255 típusú) vagy PTF (G4 vagy G5 super típusú) folyamatos keverésű habarcsszóró géppel is. A habarcsot feldolgozása után simítóval ne simítsa be.

Bár a PoroMap Rinzaffo tartalmaz olyan összetevőket, amik megakadályozzák a plasztikus zsugorodás következtében kialakuló repedésképződést, tartsa be azt az általános szabályt, hogy a terméket olyankor dolgozza fel, amikor a falfelületet nem éri közvetlen napsugárzás vagy szél. Ilyen esetekben előnyös, ha a felületre vizet permetez, miután a habarcs megkötött.

A PoroMap Rinzaffo megszilárdulása után néhány órán (legfeljebb 2-3 órán) belül fel kell dolgozni rá a PoroMap Intonaco-t. A vakolat teljes vastagsága ne legyen 2 cm-nél kevesebb. A PoroMap Intonaco bekeveréshez és feldolgozáshoz olvassa el annak termékismertetőjét. Tisztítás A meg nem kötött habarcs a szerszámokról vízzel mosható le. A megkötött habarcsot csak mechanikus eljárásokkal, nagyon nehezen lehet letisztítani. ANYAGSZÜKSÉGLET

7,5 – 8 kg/m2 5 mm-es rétegvastagsághoz.

KISZERELÉS

25 kg-os papírzsákok.

TÁROLÁS

Fedett, száraz helyen eredeti, bontatlan csomagolásban 12 hónapig tartható el.

AZ ELKÉSZÍTÉS ÉS FELDOLGOZÁS SORÁN BETARTANDÓ BIZTONSÁGI ELŐÍRÁSOK

Cementet tartalmaz, ami izzadsággal vagy más testnedvekkel érintkezve azokkal irritáló alkáli reakcióba lép, és az arra hajlamos személyeknél allergiát okozhat. Viseljen védőkesztyűt és védőszemüveget. További információkat a biztonsági adatlapon olvashat.

SZAKEMBEREK SZÁMÁRA KÉSZÜLT TERMÉK.

FIGYELMEZTETÉS

A termékismertetőben feltüntetett műszaki adatok, javaslatok és utasítások mindig csak a megadott feltételek mellett érvényesek. Az ettől eltérő munkakörülményekre és felhasználási területekre nem jelentenek kötelezettséget. Amennyiben a fentiekben ismertetettől eltérő munkakörülmények között vagy felhasználási területeken akarják a terméket használni, akkor a termék használatának megkezdése előtt megfelelő számú próbát kell végezni. Bár a termékismertetőben szereplő műszaki adatok és javaslatok legjobb tudásunkon és tapasztalatainkon alapulnak, ettől függetlenül csak a termékeink mindig azonos minőségére vállalunk garanciát.

További információk

Tömeg 25 kg

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„POROMAP RINZAFFO PLUS” értékelése elsőként

Általános Szerződési és Szállítási Feltételek

Letöltés