Mapei Primer G alapozó 10 kg Renovation Csomagban

(4 vásárlói értékelés)

Egységár: 728 Ft /kg

0 vásárló vásárolta és kapta meg.

Mapei Ultraplan Renovation szálerősítéses, önterülő aljzatkiegyenlítő simítóhabarcs, 3-30 mm vastag egyrétegű alkalmas, a Mapei Primer G alapozó műgyanta bázisú diszperziós alapozó cement-, gipsz-, valamint nedvszívó aljzatok kezelésére.

– RAKTÁRON!

– GYORS SZÁLLÍTÁS!

– BIZTONSÁGOS FIZETÉS!

– SZEMÉLYES ÁTVÉTEL!

Leírás

Mapei Primer G alapozó leírása:

Alkalmazási terület:
A Mapei Primer G alapozó gipsz vagy anhidrid felületek kezelése cementtartalmú termékek felhordása előtt. A kezelendő felület legyen tiszta és nedvszívó. Mapei Primer G alapozó-t hígítsa vízzel 1:1-től 1:3-ig arányban régi porózus padlók védelmére az aljzatkiegyenlítés előtt, a pormaradványok fixálására és az aljzat nedvszívó képességének egyenletessé tételére aljzatkiegyenlítés vagy ragasztás előtt. Tökéletesen száraz (0,5%-nál kevesebb maradék nedvességtartalmú) gipsz vagy anhidrid felületekre hordja fel. Az aljzat legyen tiszta, száraz, és az olajtól, zsírtól, festéknyomoktól illetve laza részektől mentes.

primerG Tanu

Alkalmazási terület:
A Mapei Primer G alapozó alapozó gipsz vagy anhidrid felületek kezelése cementtartalmú termékek felhordása előtt. A kezelendő felület legyen tiszta és nedvszívó. A Mapei Primer G-t hígítsa vízzel 1:1-től 1:3-ig arányban régi porózus padlók védelmére az aljzatkiegyenlítés előtt, a pormaradványok fixálására és az aljzat nedvszívó képességének egyenletessé tételére aljzatkiegyenlítés vagy ragasztás előtt. Tökéletesen száraz (0,5%-nál kevesebb maradék nedvességtartalmú) gipsz vagy anhidrid felületekre hordja fel. Az aljzat legyen tiszta, száraz, és az olajtól, zsírtól, festéknyomoktól illetve laza részektől mentes.

Műszaki adatok:
Állag: folyékony.
Szín: világoskék.
Gyúlékony: nem.
Bedolgozási hőmérséklet: +5°C és +40°C között.
Száradási idő: 2 óra, a hígítástól és az aljzat nedvszívó-képességétől függően.
EMICODE: EC 1 – nagyon alacsony kibocsátású.
Eltartható: 24 hónapig. Védje a fagytól.
Felhordás: hengerrel vagy ecsettel.

Anyagszükséglet:
0,1-0,2 kg/m² a használattól függően.

Kiszerelés:
25 – 10 – 5 – 1 kg-os műanyag kannák.

Mapei Ultraplan Renovation szálerősített önterülő aljzatkiegyenlítő leírása:

Mapei Ultraplan Renovation szálerősítéses, önterülő aljzatkiegyenlítő simítóhabarcs, 3-30 mm vastag egyrétegű alkalmazáshoz.

Alkalmazási terület:

Beltéri padlók kiegyenlítése kerámia vagy természetes kő burkolatok fektetése előtt.

Alkalmazási terület:

Beltéri padlók kiegyenlítése kerámia vagy természetes kő burkolatok fektetése előtt.

Műszaki adatok:
Alkalmazási terület: beltéri padlók kiegyenlítése
kerámia vagy természetes kő burkolatok fektetése előtt.
Bedolgozási idő: 30-40 perc.
Alkalmazható vastagság: 3-30 mm-ig
Várakozási idő kerámia és természetes kövek fektetése előtt: 1-3 nap
Bedolgozás: simító, tüskés henger
Szín: szürke
Eltarthatóság: 12 hónap
Anyagszükséglet: kb. 1,8 kg/m2/mm
Kiszerelés: 25 kg-os zsákok

CLP besorolás: H317 Allergiás bőrreakciót válthat ki. H319 súlyos szemirritációt okoz.
Részletesebb információkat megtalálja a termék biztonsági adatlapjában.
Néhány alkalmazási példa
• Betonfödémek, illetve cementkötésű vagy Topcemből, Mapecem-ből, Topcem Pronto-ból, illetve Mapecem Pronto-ból készült esztrichek kiegyenlítése.

• Anhidrit aljzatok kiegyenlítése.

• Fűtött padlók feletti kiegyenlítés.

• Meglévő beton-, terrazzo, kerámia burkolólap vagy természetes kőlap padlók kiegyenlítése.

• Régi és új faanyagú aljzatok kiegyenlítése: fapadlók, forgácslap panelek, fa padlólapok, rétegelt lemezek, parketták.

 

MŰSZAKI JELLEMZŐK – Ultraplan Renovation
Az Ultraplan Renovation a MAPEI kutatólaboratóriumaiban kifejlesztett összetételű, speciális gyorskötésű és gyorsszáradású cementből, szintetikus szálakból, osztályozott szemcseméretű kvarchomokból, műgyantákból és különleges adalékszerekből álló szürke por. Az Ultraplan Renovation kellő mennyiségű vízzel bekeverve híg és könnyen bedolgozható, kitűnő önterülő tulajdonságokkal rendelkező, az aljzathoz kitűnően tapadó és ultragyors száradású habarccsá válik. Az Ultraplan Renovation bedolgozható automata szivattyúval is akár 100 m-en túli távolságokra.

Rétegenként legfeljebb 40 mm vastagságig dolgozható be zsugorodás, repedések vagy hajszálrepedések keletkezése nélkül, nagyon magas nyomó- és hajlítószilárdságot ér el, valamint karcolódásnak és kopásnak ellenáll.

Száradása után alkalmas a padlóburkolat fogadására: a szükséges várakozási idő a kiegyenlítő réteg vastagságától, a környezeti hőmérséklettől, a levegő relatív páratartalmától és az aljzat nedvszívó képességétől függ.

FONTOS FIGYELMEZTETÉSEK
• Ne adjon többlet vizet a keverékhez, ha az már kötni kezdett.

• Ne adjon a keverékhez meszet, cementet vagy gipszet.

• Ne használja kültéri felületek kiegyenlítéséhez.

• Ne használja olyan aljzatokra, amely felszálló nedvességnek van kitéve.

• Ne használja nem kötött esztrichként. Az Ultraplan Renovation-nek mindig tapadnia kell a szilárd aljzathoz.

• Ne használja fém felületekre.

• Ne dolgozzza be az Ultraplan Renovation-t +5°C hőmérséklet alatt.

 

HASZNÁLATI UTASÍTÁS – Ultraplan Renovation
Aljzatelőkészítés
Az aljzatoknak meg kell felelniük az egyes országokban érvényes szabványok előírásainak.
Az aljzat legyen szilárd és portól, laza és leváló részektől, festéktől, viasztól, olajtól,
rozsda- illetve gipsznyomoktól mentes. A nem megfelelően szilárd cementkötésű
aljzatot távolítsa el, vagy, ahol lehetséges, szilárdítsa meg azokat a megfelelő MAPEI
rendszerrel (mint pl. Prosfas, Eco Prim PU 1K vagy Primer MF). Az aljzat repedéseit Eporip-pal vagy Eporip SCR-rel javítsa ki. A poros vagy különösen porózus betonfelületeket kezelje megfelelő alapozóval, mint pl. Primer G-vel (1 rész Primer G 1-2 rész vízzel térfogatra vonatkozóan) vagy Eco Prim T Plus-szal (1 rész Eco Prim T Plus 3 rész vízzel térfogatra vonatkozóan) a por megkötésére és az aljzat nedvszívó képességének
egyenletessé tételére.

Olyan anhidrit aljzatok esetén, amelyek csak Ultraplan Renovation-nel egyenlíthetők ki, csiszolja meg a felületet és hordjon fel megfelelő alapozót (mint pl. Primer G vagy Eco Prim T Plus hígítatlanul vagy vízzel 1:1 arányban hígítva). A meglévő kerámia vagy természetes kő burkolatokat alapozza Eco Prim Grip-pel vagy Eco Prim T Plus-szal miután megtisztította a felületet a megfelelő tisztítószerrel, és ha szükséges, mechanikusan csiszolja meg a felületet.

A fa aljzatok legyenek tiszták és stabilan rögzítettek; a festék, olaj vagy viasz legyen
eltávolítva, a nyitott hézagokat tömítse Planipatch vagy Planipatch Fast Track és Latex Plus keverékével az Ultraplan Renovation bedolgozása előtt. A keverék elkészítése
Egy 25 kg-os zsák Ultraplan Renovation-t folytonos keverés közben öntsön egy
kb. 4,75-5,25 liter tiszta vizet tartalmazó edénybe, és kis fordulatszámú elektromos
keverővel folyamatosan keverje addig, amíg egynemű, folyós, csomómentes
habarccsá nem válik. Nagyobb mennyiségű Ultraplan Renovation habarcskeverő-gépben is előkészíthető. A habarcsot hagyja állni 2-3 percig, majd röviden keverje át: ezután a
habarcs bedolgozható. A bekevert Ultraplan Renovation mennyiséget 30-40 percen belül fel kell használni (+23°C-on).

A keverék bedolgozása
Az Ultraplan Renovation egy rétegben 3-40 mm vastagságban dolgozható be nagy fém simítóval vagy lehúzóval. Automata szivattyúval is bedolgozható. Figyelemre méltó önterülő képességének köszönhetően azonnal elfedi a kis egyenetlenségeket (simítónyomok, stb.). Ha második réteg kiegyenlítés is szükséges, javasoljuk, hogy azt akkor dolgozza be, amikor az első réteg éppen járhatóvá
válik (kb. 1 óra +23°C-on); ha az első réteg teljesen megszáradt, javasoljuk, hogy hordjon fel a felületre megfelelő alapozót. Padlófűtési rendszerek esetén kövesse az aljzat előkészítésére és a fűtési indítási folyamatra vonatkozó előírásokat.

Az Ultraplan Renovation-nel kiegyenlített felületek csiszolhatók és kerámia burkolattal burkolhatók 3-12 óra múlva, természetes kővel burkolhatók 24-48 óra múlva és rugalmas, textil és faanyagú burkolatokkal burkolhatók 24-72 óra múlva +23°C-on (a várakozási idő a környezeti hőmérséklettől és a páratartalomtól függően változhat).

 

Tisztítás
Friss állapotban az Ultraplan Renovation a szerszámokról vízzel távolítható el.

ANYAGSZÜKSÉGLET
1,8 kg/m² rétegvastagság mm-enként.

 

KISZERELÉS
25 kg-os zsákokban kerül forgalomba.

 

TÁROLÁS
Száraz helyen legalább 12 hónapig tartható el. A hosszabb ideig tárolás (12 hónapon túl) lassabb kötésidőt eredményezhet. Azonban a kiegyenlítő teljesítményét hosszabb távon nem módosítja jelentősen. A termék eleget tesz az EC 1907/2006 (REACH) szabályozás XVII. csatolmány, 47. bekezdésben foglaltaknak.

 

AZ ELŐKÉSZÍTÉS ÉS A BEDOLGOZÁS SORÁN BETARTANDÓ BIZTONSÁGI ELŐÍRÁSOK
Az Ultraplan Renovation cementet tartalmaz, amely izzadsággal vagy más testnedvekkel érintkezésbe kerülve, azokkal irritáló alkáli reakcióba lép. Szemkárosodást okozhat. Ha a termék szembe vagy bőrre kerül, mossa ki azonnal bő, tiszta vízzel és forduljon orvoshoz. Viseljen védőkesztyűt és védőszemüveget! A termékünk biztonságos használatára, a további és teljes információ miatt olvassa el a vonatkozó legfrissebb Biztonsági Adatlapot.

 

SZAKEMBEREK SZÁMÁRA KÉSZÜLT TERMÉK

FIGYELMEZTETÉS
A termékismertetőben feltüntetett műszaki adatok, javaslatok és utasítások mindig csak a megadott feltételek mellett érvényesek. Az ettől eltérő munkakörülményekre és felhasználási területekre nem jelentenek kötelezettséget. Amennyiben a fentiekben ismertetettől eltérő munkakörülmények között vagy felhasználási területeken akarják a terméket használni, akkor a termék használatának megkezdése előtt megfelelő számú próbát kell végezni. Bár a termékismertetőben szereplő műszaki adatok és javaslatok legjobb tudásunkon és tapasztalatainkon alapulnak, ettől függetlenül csak a termékeink mindig azonos minőségére
vállalunk garanciát.

További információk

Tömeg 35 kg
Súly

1 kg, 10 kg, 25 kg, 5 kg

Mapei Primer G alapozó 10 kg Renovation Csomagban termékről 4 értékelés

 1. Molnar-Szabó Gábor

  Az egyik legjobb párosítás! csak ajánlani tudjuk!

 2. Molnar-Szabó Gábor

  A Renovation-nel akár 3 cm-t is ki tudtunk hozni!

 3. olejt

  .

 4. Eli

  .

Mondd el a véleményed

Primer G termékismertető

Letöltés

Primer G_teljesítmény nyilatkozat

Letöltés

Primer G biztonsági adatlap

Letöltés

Általános Szerződési és Szállítási Feltételek

Letöltés