Akció!

MAPEI Mapeshield E 25

650.240 Ft 599.990 Ft
Egységár: 32.512 Ft30.000 Ft /kg

0 vásárló vásárolta és kapta meg.

A szerkezet felületére közvetlenül felragasztható, öntapadó cinklemez a vasalat korrózió elleni katódos védelmére.

– RAKTÁRON!

– GYORS SZÁLLÍTÁS!

– BIZTONSÁGOS FIZETÉS!

– SZEMÉLYES ÁTVÉTEL!

Kategória:

Leírás

MŰSZAKI ADATOK:
Lemez vastagsága: 0,25 mm.
Magasság: 25 cm.
Súly: 3,15 kg/m2 ± 5%.
Eltartható: 12 hónap.
Bedolgozás: a beton külső felületére.
Anyagszükséglet: a betonvasalás sűrűségétől függően.
Kiszerelés: fa dobozokban 25 m x 25 cm széles tekercsekben.

ALKALMAZÁSI TERÜLET
A MAPEI Mapeshield E 25 különösen alkalmas a felújításra nem szoruló építményekben található betonacélok korróziójának megelőzésére, valamint felújítandó építményekben a korrózió csökkentésére vagy megakadályozására.

Jellemző alkalmazások

 •  Hidak és viaduktok pillérei, alátámasztásai, valamint egyéb más részei.
 • Födémek.
 • Parkolóházak.
 • Előfeszített betonszerkezetek
 • Gerendák és pillérek.
 • Erkélyek homloklemezei.MŰSZAKI JELLEMZŐK
 • A Mapeshield E 25 egy 250 μm vastagságú, 99,9% tisztaságú cinklemez, melyet kiváló vezető képességű ragasztó zselé fed.
  A Mapeshield E25 vasalatra történő fémes csatlakoztatása után a vas és a cink között elektromos potenciálkülönbség jön létre, amely gátolja a korróziós folyamatot, és megakadályozza a korrózió kialakulását még különösen agresszív, pl. kloridos környezetben is. Két különböző, egymáshoz csatlakoztatott fém megfelelő elektrolitban (beton) galvánelemet hoz létre. A kisebb potenciájú fém (cink) oxidálni fog, a nagyobb (acél) potenciálja csökken, és védve marad a korróziótól. Ezen kívül a keletkező áram megnöveli a pH értéket, ami egy lassú lúgosító folyamatot indít el a betonban, és eltávolítja az esetleg jelenlévő klorid iont. A védelem színvonala függ a szerkezetben lévő vasalat sűrűségétől. Sűrűn vasalt szerkezeteknél a Mapeshield E 25-öt a teljes védendő felületre helyezze fel. Nem sűrűn vasalt szerkezeteknél a lemezek közötti távolság legfeljebb 50 cm lehet. Ez a számítás a mellékelt táblázat alapján elvégezhető. Mapeshield E 25 megfelelő elektromos potenciálkülönbséget biztosít, és megfelel az MSZ EN 12696 szabványnak, amelynek témája: „A vasalat katódos védelme betonban”.FONTOS FIGYELMEZTETÉSEK

  • Ne alkalmazza a Mapeshield E 25-öt, ha a vasalat szerkezetileg károsodott.Ilyenkor szakemberek számításai alapján előzetesen pótolják vagy cseréljék a vasalatot.
  • Ne javítsa epoxi vagy poliuretán habarccsal.
  • Ne ragassza fel epoxi- vagy poliuretán javítóhabarccsal.
  • A vasalatra ne hordjon fel Mapefer, Mapefer 1K korróziógátló habarcsokat vagy egyéb korróziógátló terméket a Mapeshield E 25 alkalmazása előtt.
 • A helyreállításnál 100kΩ-nál nem nagyobb ellenállású, zsugorodás-kompenzált habarcsot használjon az MSZ EN 1504-3 szabványnak megfelelően.
 • Ne alkalmazza a terméket, ha a szerkezetbe víz szivárog. Ilyenkor használjon Mapeshield I-t.HASZNÁLATI UTASÍTÁS
 • AljzatelőkészítésFelújítandó szerkezetekAz aljzat legyen megfelelően előkészített, szükség esetén a vasalat alatt is a szilárd, ellenálló, érdes aljzatig, és a károsodott, málló betontól, korábbi laza javításoktól mentes. Az vasalat és a javítóhabarcs megfelelő érintkezésének biztosítására a felszínre kerülő acélokról minden korrodálódott és tapadásgátló részt távolítson el. A betontól megtisztított vasalaton alakítson ki egy vagy több csatlakoztatást egy egyszerű elektromos vezetékkel, melyet a javítás után az anódhoz csatlakoztat. Minden szerkezeti elemhez (oszlop, gerenda, stb.) legalább egy csatlakozás tartozzon. Ellenőrizze a vasalat folytonosságát mérőműszerrel a felhelyezés előtt. Legfeljebb 1 ohm ellenállás elfogadható.Új vagy felújításra nem szoruló szerkezetek

  Tisztítsa meg a betont portól, málló cementnyomoktól, zsírtól, olajtól, lakktól, meglévő festéktől vagy egyéb más anyagtól. A szerkezet felületén jelöljön ki egy vagy több pontot, ahol a vasalat egy egyszerű elektromos vezetékkel az anódokhoz csatlakozik. Ezeken a területeken a vasalatot egy kis részen tisztítsa meg a betontól, hogy lehetővé váljon a vezeték csatlakoztatása. Minden szerkezeti elemhez (oszlop, gerenda, stb.) legalább egy csatlakozás tartozzon. Ellenőrizze a vasalat folytonosságát mérőműszerrel a felhelyezés előtt. Legfeljebb 1 ohm ellenállás elfogadható.

  A javítóhabarcs felhordása

  A javítóhabarcs elektromos ellenállása az eredeti betonhoz képest 50 és 200% között mozoghat, de legfeljebb 100kΩ lehet az MSZ EN 12696 szabvány szerint. A Mapegrout és a Planitop termékcsalád termékei megfelelnek az előírásoknak, azért a katódos galván-korrózióvédelemmel védett szerkezetek felújításához javasolhatók. A felújítás során tartsa be a felújításhoz választott termék termékismertetőjében foglaltakat.

  Az anód felhelyezése

  Távolítsa el a védőréteget a ragasztófelületről, majd a felújított, új vagy felújításra nem szoruló szerkezet felületre helyezze a Mapeshield E 25-öt. Nyomja a lemezt az aljzatra, hogy tökéletesen tapadjon. Helyezze fel a cinklemezt a teljes szerkezetre úgy, hogy ne maradjanak ki olyan felületek, melyek a rendszerben gyenge pontok lehetnek. Egy gumihengerrel vagy hasonló eszközzel nyomja a Mapeshield E 25-öt a felületre a tökéletes tapadás biztosítására. Forrasztással vagy mechanikus rögzítéssel csatlakoztassa az előzőleg kialakított elektromos vezetéket az anódlemezhez. Minden olyan lemez, amely nincs más lemezzel összeköttetésben, önállóan csatlakozzon a vasalathoz, vagy pedig alakítson ki összekötő-hidat a lemezek között. Ha a Mapeshield E 25-öt pl. gerendák, födémek, stb. szerkezetek belső oldalára helyezik, biztonsági okokból a tökéletes érdekében kiegészítő dübelezéssel is rögzítse.

  Külső lemez hézagkitöltése

  Az anód felhelyezése után a végződéseknél és összeillesztéseknél a lezáráshoz használjon Mapeflex PU40-et, Mapeflex PU45-öt Primer M alapozás után, így megakadályozható a víz bekerülés a lemez és az aljzat közé.

Simítás és felületképzés
Simítsa a felületet Mapelastic-kal vagy Mapelastic Smart-tal alapozó nélkül. Felületképzéshez hordja fel a ColorMap® színkeverő rendszerrel előállítható széles színválasztékú, Elastocolor Pittura diszperziós akrilgyanta alapú, elasztikus diszperziós festéket.

A működés ellenőrzése

A rendszer ellenőrzéséhez egy vagy több referencia elektródát (rendszerint Ezüst/Ezüst-klorid elektródát) helyezzen az anód által védendő területre. Az anód és a vasalat közötti csatlakoztatást biztosító, on/off kapcsolójú vezetéket vagy vezetékeket vezesse egy ellenőrződobozba a referencia elektródáéval együtt. Az ellenőrzési eljárást az MSZ EN 12696 szabvány szabja meg:
– a lekapcsolás után 24 óra múlva legalább 100 mV-tal csökkenjen a potenciál az anód lekapcsolásától (instant off) mért 0,1s és 1s potenciálhoz képest;

– hosszútávon (> 24 óra) legalább 150 mV-tal csökkenjen a potenciál az azonnali lekapcsolástól (instant off).
Mapeshield E 25 megfelel a fenti követelményeknek.

Az alkalmazás során és az utána betartandó szabályok

+5 ̊C és +35 ̊C közötti hőmérsékleten semmilyen különleges bánásmódot nem igényel.

ANYAGSZÜKSÉGLET

Lásd a mellékelt táblázatot.

KISZERELÉS

4 db 25 cm x 25 m-es tekercset tartalmazó dobozban kerül forgalomba.

ELTARTHATÓ

Száraz helyen, eredeti, bontatlan csomagolásban 12 hónapig.

SZAKEMBEREK SZÁMÁRA KÉSZÜLT TERMÉK.

Kiszerelés: 250 mm x 25 m 6,25 m2/ tekercs.

További információk

Tömeg 20 kg

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„MAPEI Mapeshield E 25” értékelése elsőként

Általános Szerződési és Szállítási Feltételek

Letöltés